strikkeoppskrift

Da jeg skulle strikke Fjørlett i Påfugl garn fra Dale Garn i fargen Denim 7914 til datteren min, forelsket mannen min seg i det myke, blå garnet og ønsket seg også en myk, lett og luftig genser. 

Så viste det seg at svigersønnen min gjerne ville stå modell. Men ikke for hva som helst, det måtte være en Tjukkasgenser Tjukkasgenser– en genser i tjukt garn. Og dermed ble genseren hetende det!

Nå som det er januar, og det er kaldt og vi fryser, bor han i denne genseren. Tjukkasgenser er strikket i Børstet Alpakka fra Sandnes Garn, som består av 96% alpakka og 4% nylon. Dette er et lett og luftig, men også godt og varmt garn. Siden alpakkaen er børstet, røyter den ikke og skal ikke klø. Til de som føler alt klør, så er det et tips å ha på plagget i ti minutt – så vil du som regel kjenne at det ikke klør lengre.

Vi har strikket Tjukkasgenser på pinne nr. 7, som gjør Tjukkasgenser til et raskt genserprosjekt. Et lite tips: hvis du vil ha strammere vrangbord, kan du gå ned et halvt pinnenummer.

TjukkasgenserGenseren har også en diskré mønsterstruktur for å skape litt mer spenning i plagget. Mønsterstrukturen er enkel, og består kun av rett og vrang. I tillegg er det en knappestolpe foran, som gir Tjukkasgenser et litt maskulint uttrykk. Denne gangen har vi også valgt å sy armene på, altså ikke bruke raglanfelling.

Virker genseren litt løs, kan du ha den i tørketrommelen i max 5 minutt – det er veldig viktig at det ikke er lengre enn 5 minutt, for da vil genseren toves. Runden i tørketrommelen vil blåse opp ullfiberene fordi garnet er børstet.

Tjukkasgenser kan lett styles opp med en fin skjorte under og ned. Dermed er det en veldig allsidig genser som kan brukes både til fint og til late vinter- og sommerdager på hytta.

Skrevet av Gro H. Baardsen