strikkeoppskrift

Josefinekjole er en nydelig kjole perfekt til jul og andre festligheter, men kan også brukes til hverdags. Stort fargeutvalg gjør det mulig å ha en Josefinekjole til enhver anledning!

JosefinekjoleI Josefinekjole har vi brukt fletter. Fletting i seg selv er ikke veldig vanskelig, men kanskje ikke for nybegynnere. Det er en fantastisk gøy teknikk å kunne, fordi den gir så fin effekt. Tro meg, en blir veldig hekta hvis en bare prøver! Det ser komplisert ut, men følger en oppskriften, går det som en drøm. Er du nybegynner og har lyst å prøve deg på fletting, men er litt usikker, kan det være lurt å ha Josefinekjole som et strikkeprosjekt sammen med en strikkevenn. Oppskriften finner du i vår nettbutikk.

Vi har lekt litt med strikkefasthet i oppskriften på Josefinekjole. Babyull Lanett fra Sandnes Garn er et takknemlig garn som oppfører seg fint – det blåser seg opp og fyller ut når en strikker løst, og legger seg fint når en strikker stramt. Dette har gjort at Josefinekjole har en så nydelig fasong. Flettene på bærestykket er strikket med pinner nr 3, som gjør flettene stramme slik at kjolen sitter fint på. Skjørtet og ballongermene er strikket med pinne nr 3,5, noe som gjør at de faller fint. Ballongermene er luftige, men stramme rundt håndleddet slik at de ikke kommer i veien. Josefinekjole er også kjempegod å bevege seg i, fordi den er ikke for sid og ikke kommer i veien for krabbing og klatring.

Babyull Lanett fra Sandes Garn har vært på markedet i mange år, men vi brukt det lite. Nå har vi fått skikkelig sansen for dette merinoullgarnet, som gir kjempefint resultat igjen og igjen. Garnet inneholder 100 % merinoull og er superwash-behandlet slik at det kan vaskes i maskin, ullprogram. I tillegg finnes det i uendelig mange fine farger! Vi testet garnet til strukturstrikking – mønsterstrikk og hullemønster i samme farge – og falt pladask. Dermed var det ingen tvil om at nydelige Josefinekjole skulle strikkes i Babyull Lanett.