strikkeoppskrift

Gåsungesett er et superlett og silkemykt sett i børstet alpakka . Det er enkelt og kjapt å strikke – og mønsteret gjør det like fin til hverdags som til fest.

GåsungesettGåsungesett er strikket i dobbelt garn,- Kos og Silk mohair. Det gir et tykt, men samtidig veldig mykt og komfortabelt resultat, perfekt for de aller minste. Oppskrift på Gåsunge jakke finner du også i boka vår, – “Strikk til baby og barn”. Garnkvaliteten vi brukte er desverre utgått, så vi har testet ut nye kombinasjoner, og kommet frem til en nydelig duo. Kyselua er ny, og matcher jakken.

Størrelsen går fra 1-24 måneder, og jakken er perfekt som ytterjakke når barnet skal i vogna, eller i bilstol når det nærmer seg vår. Settet er kjapt å strikke, og forholdsvis enkelt.

Det er selvsagt ikke noe problem å strikke settet i enkel kvalitet, – med samme strikkefasthet. For eksempel Fritidsgarn (fra Sandnes Garn). Vi gjør oppmerksom på at Fritidsgarn ikke er like mykt som kombinasjonen vi har brukt. Husk å strikke en prøvelapp før du går i gang på selve prosjektet. Det er viktig for å småle at strikkefastheten din blir den samme som oppgitt i oppskriften, men minst like viktig for å føle på kvalitet og mykhet i forhold til det du så for deg. Ønsker du melering ved bruk av to forskjellige kvaliteter og farger, kan det også være lurt å teste det på en lapp først. Lek deg gjerne med kvaliteter som kan strikkes dobbelt, så får du din egen vri. Prøvelapper er IKKE oppskrytt!

Vi har brukt Kos Lys beigemelert 2611 og Silk Mohair Lys Beige 3021 på vårt Gåsungesett. Husk å anse pinnestørrelsene som er oppgitt i oppskriften som veiledende. Vi opplever at med tykt garn og tykke pinner, er variasjonen på strikkefastheten stor. Utslaget vil bli stort, særlig på små plagg, så her må man være nøyaktig og legge litt ekstra tid ned i forarbeidet. Lykke til!!

 

Gåsungesett