strikkeoppskrift

Koseposegenser er en kjappstrikket og enkel genser i nydelig kvalitet. Ny oppskrift i nettbutikken!

KoseposegenserKoseposegenser er strikket i Kos fra Sandnes Garn. En nydelig og lekker kvalitet, med en rekke fantastiske farger. Ta en titt på fargene her.

Over har vi strikket genseren i Lys beigemelert nr 2611 og Pudder rosa nr 3511. Til venstre har vi strikket i Lys gulbrun nr 2533.

KOS er et mykt og lett alpakkagarn som passer til baby. Garnet inneholder 62% baby alpakka, 9% ull og 29% nylon, og er nydelig og komfortabel mot barnehud. Min egen erfaring med strikk i bruk, er at plagg som er komfortable vil bli hyppig brukt. Genseren har lett og ledig passform, og den er dessuten veldig elastisk.

Med tykt garn og tykke pinner, er dette et strikkeprosjekt som går som en lek. Kanskje storebror eller storesøster får lik? Oppskriften går nemlig fra størrelse 3 måneder til 7 år, og den er like fin til både gutt og jente. Genseren kan brukes både til hverdag og fest. Oppskrift finner du her.

Koseposegenser er varm og god å bruke ute når gradestokken tillater det. Den er dessuten myk og behagelig å bruke under dressen eller jakken gjennom hele vinteren. God kvalitet på garnet gjør at genseren vil holde seg fin gjennom hele vinteren, ved riktig vask og stell.

Vi har fått en strikkefasthet på 14 m glattstrikk = 10 cm ved bruk av pinnenr 5,5. Det kan være lurt å måle strikkefastheten før man går i gang med selve strikkeprosjektet. Ved bruk av tykke pinner og tykt garn, vil avvik i strikkefastheten utgjøre mer på ferdig plagg enn vanlig. Dersom strikkefastheten din blir mindre enn 14 m, må du ha tynnere pinner, og tykkere pinner dersom strikkefastheten din er mer enn 14. Da vil du få riktig overvidde, som oppgitt i oppskriften.

Lykke til med nytt strikkeprosjekt, og del gjerne dine bilder under #gustavogberta og #koseposegenser.Koseposegenser