strikkeoppskrift

Høstlungenser er strikket i dobbelt garn Alapkka og Tynn Silk mohair,- begge fra SandnesGarn. Genseren er kjapp og strikke, og lett og myk å ha på.Høstlungenser kommer i to lengder. Normal lengde (som for noen år siden ville vært spesifisert som kort), og kort lengde. Går du for det meste med high waist bukser, ender nok valget på den korteste modellen. Genseren er luftig og myk, men samtidig varm og god. Lekker kvalitet som kan brukes både til hverdag og pent. Ta gjerne en titt på plaggets mål (lenger nede på siden her), før du velger størrelse. Husk at genseren utvider seg i overvidde ved damping og ved bruk. Mål gjerne favorittgenseren din, kanskje det gir en pekepinn på hvilken lengde du skal velge.

Møsnterrapporten ser kanskje litt komplisert ut, men det er forholsdvis enkelt å komme inn i. Med dobbelt garn og tykke pinner ( pinnestørrelse nr 7) er det et strikkeprosjekt som ikke tar veldig lang tid å fullføre. HøstlungenserStrikkefastheten er 13 m (-med dobbelt garn), så for å få resultatet i samme overvidde som oppskriften tilsier, er det viktig å måle strikkefastheten (glattstrikk) før man går i gang.

Over har vi strikket Høstlungenser i nydelig og frisk rosa (som vi falt pladask for, -både mor og datter). Alpakka støvet rosa 4023 og Tynn Silk mohair rosa 4323 Modellen har rosa genser størrelse S, kort lengde.

Til høyre har vi strikket i Alpakka sort nr 1099 og Tynn Silk Mohair Sort nr 1099. Modellen har på sort genser i størrelse S vanlig lengde.

Mål:

Hel lengde: 52 (55) 58 (61) cm
Hel lengde,- kort genser: 44 (50) 53 (56) cm
Overvidde: 88 (91) 94 (99) cm
Ermlengde: 45 (47) 49 (51) cm

Lykke til med nye strikkeprosjekter. Vis oss gjerne det du strikker, og bruk gjerne  #gustavogberta. For denne genseren #høstlungenser