strikkeoppskrift

Leopoldsett hentet fra boka “Strikk fra Gustav&Berta”, og er endelig i nettbutikken som enkeltoppskrift!!

LeopoldsettLeopoldsettLeopoldsett!!! Etter stor forespørsel, og mange som har ventet tålmodig, har vi tørket støv av og oppdatert den “gamle” oppskriften. Vi har forandret og forbedret, og laget den litt lettere å forstå. Vi har skiftet garnkvalitet, da den opprinnelige kvaliteten var utgått.

Leopoldsett består av 6 deler,- rumper, kyselue, spisslue, knestrømper , langbukse og jakke. Oppskriften kommer i størrelse 1–3 (6–9) 12–18 måneder. Vi har fått strikkefasthet 26 m = 10 cm på pinnenr 3 i Babyull Lanett eller Mini Alpakka, begge fra Sandnes Garn. Strikk gjerne en prøvelapp, og sjekk din egen strikkefasthet. Muligens du må gå opp/ned 1/2 nr i pinnestørrelse. Oppskriften finner du i nettbutikken her. Vi har brukt Truls knapp, som er laget av harpiks. Knappene kan kjøpes i nettbutikken her. Vi har brukt immitert grå skinnsnor i luene og i livet på rumper og bukse. Bruk gjerne noe som matcher knappene du velger, her kan det meste brukes.

LeopoldsettPå bildet til høyre har vi laget dragehale- snor av oppskriften på sløyfen som er i halsen på jakken. Denne snoren kan også brukes til dekor på babyrommet, eller som uro over vogga eller vogna. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Vi jobber masse med farger, og støter både titt og ofte på utfordringer. Det er like kjekt  å få nye farger i de forskjellige kvalitetene, som det er trist når farger går ut av sortimentet… Forståelig nok, produsentene kan ikke bare supplementere med nye farger, men må også ta bort farger og kvaliteter som ikke selger bra. Spørsmålene kommer allikevel fra dere der ute, om hvilket navn og nummer fargen har. Det er ikke alltid like lett å svare, spesielt når bilder og oppskrifter er noen år gamle. Leopoldsett er et klassisk eksempel på det.Leopoldsett