strikkeoppskrift

Vi har lagd en ny vri på vår populære Bolla Pinnsvin som gjør denne lille sjarmøren praktisk i tillegg til nusselig. Hvorfor ikke gjøre Bolla Pinnsvin om til en dørstopper?

 

Strikkeoppskriften på denne søte sjarmøren finner du i strikkeboken vår «Strikk til baby og barn». Bolla Pinnsvin er perfekt som et lite prosjekt mellom de større strikkeprosjektene. I tillegg er de myke og lette å holde rundt – perfekt for minstemann til å holde rundt og kose med.

Fargene vi har brukt er Sterk i 866 Kitt og 810 Mørk Brun, og Alpakka Tweed i 112 Brun fra House of Yarn. I tillegg trenger du en liten rest med svart garn til snute og to knapper til øyne. Dette har gitt et nokså naturtro pinnsvin – i hvert fall når det kommer til fargene – men hvorfor ikke bytte ut fargene og lage ditt eget fantasi-pinnsvin?

Men er du som oss, som har falt pladask for nusselige Bolla Pinnsvin, kan du gjøre som oss og gjøre han om til en dørstopper. For å få til dette, trenger du sand og en pose å fylle sand i. Vi har brukt fuglesand. Dette er for å gjøre Bolla Pinnsvin tung nok til å holde igjen døren og å stå stødig. Det som er viktig å huske på når du skal ha en så stor pose med sand inni, er å putte den inn før du begynner å felle til snuten. Ellers vil ikke posen få plass i åpningen.

Her kommer en liten trinn-for-trinn-oversikt:

  1. Fyll en stoffpose med fuglesand og sy den igjen.
    Bolla Pinnsvin
  2. Putt sandposen inn i Bolla Pinnsvin når du har skiftet til Kitt-fargen i Sterk (ansiktsfargen) og strikt 3 omganger.
    Bolla Pinnsvin   Bolla Pinnsvin   Bolla Pinnsvin
  3.  Fell til du har 20 masker igjen på pinnene. Fyll opp med fyllvatt slik at snuten holder formen sin.
    Bolla Pinnsvin   Bolla Pinnsvin   Bolla Pinnsvin  

 

4. Til slutt syr du på knapper til øyne og syr en liten nese med svart tråd. Og vips – der har du verdens søteste dørstopper!

Bolla Pinnsvin