strikkeoppskrift

Sommerstrikk til både jente og gutt i matchende farger og nydelige kvaliteter fra House of yarn.

sommerstrikkSommerstrikk til barn bør være komforbabelt og i friske farger som barnet liker. Velger man i tillegg en kvalitet som er myk, ikke klør og som beholder passformen, vil plagget bli hyppig brukt. Ta gjerne barnet med når du handler garn, eller la barnet bli med i planleggingsfasen. Ved bruk av store fargekontraster på samme plagg (som på T-shirten), er det viktig å bruke samme garnkvalitet. Bruker man en liten rest av en annen kvalitet, kan man risikere at det farger over på hverandre. Er du usikker på hvilken størrelse barnet ditt trenger, kan det være hensiktsmessig å måle et plagg som passer til barnet, og strikke størrelsen som ligger nærmest. Vi har oppgitt alle våre størrelser i år, og det kan være veldig sprikende når det gjelder barn.

Vi har strikket begge plagg i Pima Baby fra Du Store Alpakka. Pima Baby inneholder 85 % peruansk Pima bomull og 15 % babyalpakka. Rent bommulsgarn kan ved vask og bruk etterhvert miste fasongen. Ved en liten prosent ullinnhold, vil det medvirke til at plagg strikket i denne kvaliteten vil holde bedre på fasongen. NB! Husk alikevel å vaske plagget som et ullplagg. Garnet produseres i Peru, og er et sommer- og helårsgarn med et alpakkamykt grep selv med så høy andel bomull. Pima Baby inneholder ikke lanolin, er hypoallergent – det vil si at det ikke er allergifremkallende – og er et naturlig garnvalg for allergikere, de med sensibel hud og til baby og småbarn.

Ønsker man at søskenstrikk skal matche, kan det ofte være tilstrekkelig å bruke en farge som gjentar seg, som vist her på bildet, eller samme plagg men ulik farge.

Oppskrift på kjole og t-shirt, finnes i boka “En pust i bakken”.

sommerstrikk