strikkeoppskrift

Smokkelenke,- en en koselig liten gave å gi bort. Pakket inn i en pen boks med matchende smokk, setter en ekstra spiss på det hele. 

Oppskrift på smokkelenke finner du i boka vår “En pust i bakken”. 

Uten om å være et enkelt og lite strikkeprosjekt, er det også fin måte å få brukt opp litt restegarn på. Er du kanskje også en av dem som ønsker noen kjappstrikka enkle prosjekt innimellom store kofter og kompliserte mønster? Da er dette kanskje noe for deg.

Vi har brukt Pure Lino fra Dale Garn, men med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Et godt tips er å kjøpe klype først, deretter velger du en rest som passer fint til. Alternativt kan man kjøpe trefarget klype, som passer til det meste. Vi har kjøpt klyper og gummiring til smokk på Søstrene Grene, men dette finnes i de fleste hobbybutikker over hele landet. Det kan være lurt å tenke litt på garnkvalitet og vask for at din smokkelenke skal kunne tåle både hyppig vask og høy temperatur. Garnalternativ i 100 % bomull er Petunia fra Ruama Garn. Denne kvaliteten tåler maskinvask opp til 60 grader.

Lenken er god å holde i for babyen, og du slipper nå å lete etter smokken! Perfekt sommerhalvåret, og når babyen blir stor nok til å kaste den ut av vogna til en hver tid.

Under kan du se fremgangsmåten, men den er også godt beskrevet i oppskriften i boka “En pust i bakken”. Man strikker to remser med huller, som legges rette over rette, og tres gjennom hullene. Dette lager fletten.

  smokkelenke        smokkelenke         smokkelenke         smokkelenke         smokkelenke        smokkelenke

Ved bruk av tykkere garn og flere masker, kan fletten også bli til et pannebånd, eller som kan på en lue eller nederst på en jakke/genser. Her er det bare fantasien som setter grenser. Lykke til!