strikkeoppskrift

 Lintopp til gutter i alle aldre, i nydelig kvalitet og røff look.

LintoppLintoppVår lintopp er strikket i Pure LINO. Det er et unikt, mykt garn i 100 % lin med flott fall og svært gode bruksegenskaper. Sjekk også de nydelige fargene!!  Dette er et perfekt helårsgarn, men en favoritt om sommeren. Plagg i Pure LINO er behagelig mot huden, puster og er svært fuktabsorberende. Pure LINO er 100 % lin som er ren plantefiber, og er dermed et perfekt garnvalg for vegetarianere og veganere. Det er en forholdsvis ny kvalitet fra Dale Garn, og absolutt noe å prøve ut, dersom du ikke allerede har prøvd den. For å få plagget mer jevnt etter strikking, kan det være hensiktsmessig å skylle det opp og tørke flatt. Dette er i stedet for damping, som jeg ville gjort på et plagg strikket i ull. Selv ble jeg overrasket hvor mye finere plagget blir etter vask.

Husk å overholde strikkefastheten for et best mulig resultat!

Oppskrift på lintopp går i størrelse 2 år til størrelse Large (herrestørrelse), altså til gutter i alle aldre. Vi

har brukt to farger som går ton i ton, og en kontrast. Strikk gjerne din egen vri, og la den få personlig preg. Far -og sønn trøye kan også strikkes i ensfarget. Perlestrikk og rillestrikk vil allikevel utgjøre mønster på brystpartiet. Over til venstre har vi brukt Lys denim til bunnfarge med striper i Mørk denim og Hvit. Til høyre; Army grønn i bunnfarge, med striper i Hvit og Kaki beige. Modellen er lett og ledig, og vid i halsen. Garnkvaliteten er helt unik, og nydelig å strikke med.

«og når netter er ljose som dagar, kan han ingen stad venare sjå» (Nordmannen, Ivar Aasen)

Oppskrift på far -og sønn trøye og mye annet fin sommerstrikk, finnes i den siste boka vår “En pust i bakken”. Boka finner du i din bokhandler, eller på nett her.

Lintopp