strikkeoppskrift

Maitopp er en enkel og stilren topp med hullebord og brettekant. Søt til både tights, bukser og skjørt. Strikket i behagelig lingarn som passer perfekt til alle typer sommerplagg.

MaitoppMaitopp er strikket i det behagelige og pustende lingarnet Pure Lino.  Pure lino passer perfekt til sommerplagg, det er behagelig mot huden, har god pusteevne og er svært fuktabsorbernde. Vi har strikket i fargen Khaki beige nr 802, men i denne kvaliteten finner du 22 forskjellige farger å velge mellom. Velg en farge som passer til det meste av det du allerede har i garderoben. Da vil plagget bli hyppig brukt!

Oppskriten på Maitopp, og mye annet vår- og sommerstrikk finner du i den nye boka vår «En pust i bakken», som kan kjøpes i de fleste bokhandlere over hele landet, eller på nett her.

«Kom, mai, du skjønne, milde, gjør skogen atter grønn»

Noen tips før du setter i gang; vær nøye med strikkefastheten. Synes du plagget blir litt ujevnt mens du strikker, kan du bare slappe av. Vask toppen forsiktig før bruk, etter vaskeanvisning på bandarolen. (Ofte bruker jeg ullvaskeprogram,- som er ekstra skånsomt, på strikkeplagg som inneholder lin). Til de minste barna kan det lønne seg å styre unna de lyseste fargene, da flekker av frukt, skjokolade osv. er vanskelige å få bort på så lav  temperatur. Plagget tørkes flatt, så skal du se at den blir jevn, slett og fin. Ønsker du et annet garn, kan blant annet Lerke, som har samme strikkefasthet også brukes.

Pure Lino inneholder 85% økologisk resirkulert lin-rayon. Dette er lin-avfall fra tekstilindustrien som omdannes til ny lin-rayon fiber. Dette blandes med 15% naturlig lin. Prosessen er sertifisert økologisk, miljøvennlig og bærekraftig. Pure Lino er et perfekt garnvalg for vegetarianerer og veganere siden lin er 100 % rent plantefiber. Pure Lino farges og spinnes i Italia.Maitopp