strikkeoppskrift

Rillefinjakke er en tøff og trendy jakke i rillestrikk som passer supert til både jenter og gutter. Det store størrelsesspennet gjør at man både kan strikke en Rillefinjakke til den lille og storesøster eller storebror. Knappe- og garnvalget avgjør hvor røff eller elegant jakken blir.

Vi elsker rillestrikk og vi elsker Rillefinjakke! Denne jakken er så utrolig allsidig. Variasjon av garn og knapper endrer uttrykket på jakken, men rillestrikken er den samme. Velger man blomsterknapper, får man et feminint uttrykk som passer perfekt til jenter og tyllskjørt, mens treknapper gir et røffere uttrykk – og passer bra til gutter og bukser. Ønsker man at knappene skal være mer diskret, kan man velge knapper som går ton-i-ton med fargen på garnet.

Rillefinjakke

Rillefinjakke er strikket med dobbelttråd, noe som gir en perfekt mulighet å kombinere ulike farger eller garn for å gi ulike uttrykk og spennende fargekombinasjoner. Hvorfor ikke kombinere kontrastfarger for å gi striper eller bruke to farger som går ton-i-ton for å få mellering? Bare fantasien setter grenser når det kommer til Rillefinjakke! Det er lurt og strikke en prøvelapp, slik at man kan eksperimentere med fargene før man begynner på selve jakken.

Størrelsen går fra 3 måneder til 5 år, så hvorfor ikke strikke en matchende Rillefinjakke til storesøster eller storebror? Jakken på bildet er strikket i Line fra Sandnes Garn i fargene nr. 2146 Karri og nr. 2734 Brent Sand. Dette skaper en melleringseffekt, og gir et spennende fargespill i rillestrikken.

RillefinjakkeI «Drømmestrikk» står det i oppskriften at man kan strikke Rillefinjakke i Line, men den kan også strikkes med en tråd Kos og en tråd Tynn Silk Mohair – også disse fra Sandnes Garn. Denne kombinasjonen gi akkurat den samme strikkefastheten som Line-garnet, men gir et litt mykere uttrykk. Den gule jakken er strikket med denne kombinasjonen i fargene nr. 2023 Gul (Kos) og nr. 2113 Strågul (Tynn Silk Mohair). Som man kan se på bildet, passer Rillefinjakke perfekt til kjoler, for eksempel vår søte Tullakjole, strikket i fargen nr 2102 Gul.

Å sy sammen rillestrikk på retten kan være utfordrende å få fint. Derfor har vi laget en Youtube-video du kan se på for å få litt ekstra hjelp. Youtube-videoene er noe av det nye med den siste strikkeboken vår «Drømmestrikk» og er tenkt som et ekstra hjelpemiddel skulle du trenge det.

Den siste versjonen vår av jakken er strikket i den nydelige fargen nr. 7521 Støvet Lys Blå i Line fra Sandnes Garn. Ved å kombinere Rillefinjakke med en tøff shorts, kan man lett få et gutteaktig uttrykk. Rillefinjakke