strikkeoppskrift

Lilleseilerdress og kjole er matrosinspirert til sommerfine småjenter og gutter. Strikket i lekker og tynn linkvalitet som har et fantastisk fint fall.

Lilleseilerdress og kjole er nesten identiske på bærestykket, men litt forskjellige nede. Oppskriften er fra boka “Drømmestrikk”, og den går i størrelse 0 – 18 måneder. Vi har strikket i nydelig Tynn Line fra LilleseilerdressSandnes Garn. En myk og lekker kvalitet som inneholder 53% bomull, 33% viscose og 14% lin . Blandingen i dette garnet gjør at du får en holdbar kvalitet med nydelig lin look. Plagget må vaskes skånsomt og separat.

Lin er et naturmateriale som fremstilles fra linplanten og dens stilk. Materialet har avkjølende og luftige egenskaper som gjør at det passer godt i sommerhalvåret. Råvaren til denne kvaliteten kommer fra India. Linet har ofte en svært matt overflate som kan virke grov og ikke så lekker som ull ved første øyekast. Men med tiden og jo mer du bruker og vasker linplagget ditt, pleier linet imidlertid å få en høyere glans.

TIPS! Vask gjerne plagget skånsomt før bruk, for å få best resultat. Tørkes flatt.

Med en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Tynn Merinoull, Sisu, Mandarin Petit og Mini Alpakka,- alle fra Sandnes Garn. Over til høyre har vi strikket i Tynn Merinoull Gyllenbrun nr 2564. Vi har ikke brukt kontrastfarge, men strikket riller i stedet for striper. Etterpå har vi brodert vaffelmønster lignede kontraster i to forskjellige blåfarger. På bildet har vi kombinert med Godoglun lue og Lillekrabat jakke. Alt fra samme boka. Mulihetene er mange, så her er det bare å slippe fantasien til. Vis oss gjerne resultatet ditt på Instagram! Emneknaggene finner du i boka for de forskjellige strikkemodellene. Lilleseilerdress er nydelig til varme sommerdager, men den kan også brukes med knestrømper og jakke over til kjøligere dager. Lilleseilerdress