strikkeoppskrift

Leon strikkebukse,- strikket  i nydelig kvalitet fra Du Store Alpakka. Rillestrikk i tykt garn med tykke pinner, blir et kjapt prosjekt som er gøy å strikke. Både stilig og komfortabel å boltre seg i.

Leon strikkebukseLeon strikkebukse,- røff kvalitet, men likevel supermyk! Stilig, men også komfortabel å boltre seg i for den lille. Like fin til hverdag som til fest! Oppskriften er fra boka “Strikk fra Gustav & Berta”. Denne kan være vanskelig å få tak i, derfor jobber vi med å få lagt ut det meste som enkeltoppskrifter. Oppskrift på Leon strikkebukse kan du kjøpe her.

Det nærmer seg 17. mai, og er du en av dem som ikke ennå har funnet ut hva mini skal ha på seg, kan du ennå rekke det!! Leon strikkebukse er veldig kjapp å strikke, så skaff deg garn og oppskrift, og sett i gang!!

Oppskriften går i størrelse 6 (12-18) måneder, og buksa er strikket Hexa fra Du Store Alpakka. Vi har strikket i en nydelig Rødoransje melert nr 917. I denne kvaliteten finnes virkelig farger etter mitt hjerte!! Litt utenom det vanlige, kanskje er det derfor de treffer meg?

På garnet står en anbefalt pinnestørrelse og strikkefastheten det gir. I vår oppskrift har vi brukt tynnere pinner. Dette gir en strikkefasthet på 17 m rillestrikk = 10 cm på pinnenr 5,5. Det er verdt å merke seg at det til syvende og sist er opplysningene i oppskriften man skal forholde seg til, og ikke det som står på bandarolen. Det kan være verdt å bruke tid på en prøvelapp for å måle strikkefastheten, før man går i gang på plagget. Da vil man oppnå best resultat og få de målene på plagget som er oppgitt i oppskriften.

Av tilbehør trenger man kun en stor knapp. Vi har brukt Balder, som kan kjøpes i nettbutikken.