strikkeoppskrift

Melering og et annerledes mønster gjør God som gull-teppe til et nydelig og røft teppe som vil skille seg ut.

Mønsteret til vårt God som gull-teppe kan se komplisert ut, men det består kun av rett og vrang – enkelt men effektfullt. I tillegg har vi lagt til frynser på kantene for å røffe opp teppet. Dermed får du et enkelt, slitesterkt og mykt teppe til babyen, som kan brukes til alt.

God som gull-teppet strikkes med dobbelt garn. Du kan selv velge om du vil ha et ensfarget God som gull-teppe eller om du vil ha to forskjellige farger, noe som vil gi teppet den fine meleringen vi har fått. Garnet vi har brukt er det slitesterke Line-garnet fra Sandnes Garn, som består av 53% bomull, 33% viskose og 14% lin. Denne blandingen gjør at du får et slitesterkt og svalt God som gull-teppe med en vakker lin-look. Line-garnet finnes i flere farger, og mange av dem går ton-i-ton, perfekt når man ønsker melering. Fargene vi har brukt er 1002 Hvit og 7521 Støvet lys blå.

God som gull-teppe

Dette teppet kan også strikkes i ull, noe som gir et like vakkert resultat. Her kan du også velge to ulike farger for å få den samme meleringseffekten. Vi brukte Alpakka fra Sandes Garn og akkurat samme mengde garn som ved bruk av Linegarnet (600g). Alpakka har også et stort og spennende fargeutvalg, som kan gi flotte kombinasjoner. Fargene vi har brukt på alpakkaversjonen av God som gull-teppe på bildet nedenfor/ovenfor er 3062 Høst og 2650 Gråbeige melert.

God som gull-teppe er et av to tepper fra vår nyeste strikkebok «Drømmestrikk». I denne strikkeboken har vi fokusert på alt en baby måtte trenge i de første leveårene. Dette gjør «Drømmestrikk» til den perfekte gaven for nybakte foreldre, men også til besteforeldre eller oldemødre som ønsker å strikke noe til sine barne- og oldebarn.