strikkeoppskrift

Stork er spesielt designet med tanke på de aller første levedagene. Myk, varm og behagelig, samt lett å ta av og på de skjøre, ferske babykroppene. Bretten på ermene gjør at bodyen kan brukes lenge.

StorkStorkStorkOppskriften finnes i boka “Drømmestrikk” og kommer i to størrelser: Nyfødt og 1-2 måneder. Det er vanskelig både å beregne og å tippe på hvor stor babyen kommer til å bli. Den minste størrelsen er beregnet på babyer på ca 2500-3500 g ved fødsel. Neste størrelse er for større babyer, 3 500 – 5 000 g. Er man veldig i tvil, er det sikrest å strikke den største,- for ikke å snakke om å strikke begge størrelsene…

Bodyen er nydelig å ha med på sykehuset, og ikke vanskelig å kneppe, tross mange knapper. Man kan ofte være litt usikker de aller første dagene, og da er det deilig med noe man kan slippe å dra over hodet på babyen.

Stork

Oppbrettskanten på ermene kan lett brettes ned dersom den lille er kald på hendene. Pappaen her i huset,- var veldig stor fan av omslagsbodyer den første tiden. Det varlettere å kle på og av de små skjøre kroppene.

Stork er strikket i dobbel Tynn Merinoull fra Sandnes Garn. Den blir da ekstra varm og lun, uten å være for stiv og hard for babyen. Vi har valgt å strikke dobbelt garn i to nyanser. Det gir en ørliten melering som gir litt spill og liv til bodyen. Ønsker man ikke det, kan man like gjerne strikke dobbelt garn i samme farge. Vi har brukt Gul 2102 og Maisgul 2015. Hvit 1002 og Kitt 1015. Isblå 6531 og Lys grå 5830. Stork er forholdsvis enkel å strikke, og med knapphull og benkanter somstrikkes underveis, og raglansfellinger, blir monteringsarbeidet minimalt!

Oppskriften viser en strikkefasthet på 20 m = 10 cm med dobbelt garn på pinne nr 4. Ønsker du et annet garnalternativ, kan man strikke med dobbelt garn med et garn som har 27 m = 10 cm på pinne nr 4.Stork