Rillestrikkede egg til påske, i de lekreste vårfarger.

Rillestrikkede eggRillestrikkede egg er et genialt restegarnsprosjekt. Og er det noe vi strikkere har nok av, så er det restegarn!! Finn frem alle rester tynt garn, ca 27-28 m = 10 cm i strikkefasthet. Vårt restegarn er i Tynn Merinoull, men her kan aller kvaliteter brukes. Få med deg hele familien, så blir det et koselig påske verksted. Oppskriften er så enkel at selv de aller minste kan klare det. De vil kun trenge litt assistanse ved opplegg/avfelling og ved montering. Vi har hentet en grein Trollhassel fra hagen til å henge eggene i. Påsken er lang, og det kan være lurt å pakke og planlegge nok strikketøy til ferien. Det værste er jo å gå tom for prosjekter midt i høytiden, når alle butikker er stengt, eller du befinner deg midt på påskefjellet. Min erfaring er: Det er bedre å pakke med for mye, enn for lite strikketøy.

Oppskrift:

Pinner: 2 strømpepinner nr 2,5 (eller 3 dersom du strikker stramt).

Tilbehør: Isopor egg eller plast pynte egg (ca 4 cm høye).

Legg opp 18 m på pinnenr 2,5-3. Det kommer litt an på om du strikker løst eller stramt. Rillene må være faste.

Strikk rillestrikk i alt 16 riller. Sy sammen lappen på langsiden, og putt egget inni. (Vi har kjøpt en pakke med pynteegg fra Nille eller Europris. Ca 4-5 cm høye. Det trenger ikke å være isoporegg, men litt lyse i fargene kan være en fordel. Klipp av hempen).

Nå sys endene sammen (nede først) ved å tre tråden gjennom hver maske på rillekanten. Stram tråden godt, og fest slik at det blir pent. Gjør likt i andre siden oppe, men her skal litt av tråden være til hempe. Fest godt til slutt.

Lykke til, og riktig god påske til alle våre følgere! Husk: dette er et prosjekt også for deg som er nybegynner.