strikkeoppskrift

Lillekrabatsett,- hullemønster og popcorn kombinert med perlestrikk utgjør dette nydelige tredelte settet. Det passer like godt til både jenter og gutter. 

LillekrabatsettLillekrabatsett går fra størrelse 1-12 måneder. Settet er nydelig som hentesett, men jakken går høyere opp i størrelse, -den går helt opp til størrelse 3 år, og kan derfor brukes til det meste. Kanskje blir det et lite, koselig søskensett? Oppskriften er fra boka vår “Drømmestrikk” som er å få kjøpt i de fleste bokhandler over hele landet.

Lillekrabatsett er strikket i Tynn Merinoull fra Sandnes Garn. I denne kvaliteten finnes over 40 forskjellige, nydelige farger å velge mellom! Denne kvaliteten er superwashbehandlet, som består i å legge en harpiks til ullfibrene for å gjøre dem krympefaste. Superwash er basert først i en kloringsprosess for å bryte ned de små skalaene i ullfibre og deretter belegge med en meget fin harpiks kommersielt kjent som Hercosett. Det legger til en tykkelse til ullen. Når det gjelder forurensning under behandlingen, refererer det hovedsakelig til bruk av klor i nøyaktig samme konsentrasjon som den som brukes i vanlig husholdning. Avløpet er fortynnet med det andre vannet som brukes i behandlingen. Behandlingen er omstridt, og det har ført til at de fleste store garnprodusenter kaster seg på trenden med å lage kvaliteter som ikke er superwashbehandlet. Slike kvalitete tåler midre, og det vil kreve mer av oss forbrukere, med tanke på vask og behandling av plagget.

Over har vi strikket i Hvit nr 1002. Til venstre: Lys grå nr 5830. Under i Vinrød nr 4345, Røsslyng nr 4643 og Lyng nr 4645.

Nytt i boka er emneknaggene for hvert design. Det kan være et verktøy for deg som trenger litt inspirasjon før du går i gang. Her vil det etterhvert dukke opp forskjellige utgaver og farger av plaggene fra boka vår. Følg oss på Instagram for masse inspirasjon! @gustavogberta.Lillekrabatsett