strikkeoppskrift

Babykoseteppe er lett og kjekt å strikke. Dette er kun glattstrikk med økning i hver side, noe som gjør at du kan strikke Babykoseteppe og være sosial samtidig. Med pinne nr 10 og dobbeltgarn er dette et morsomt og raskt prosjekt.

Dette tjukke, grovstrikkede og fantastisk myke Babykoseteppe er fra vår nyeste strikkebok «Drømmestrikk». Vi ønsket å lage et teppe som passet til å svøpe en nyfødt baby i. Å svøpe babyen inn i et mykt teppe kan virke beroligende på babyen, fordi det minner om mors mage. Du hører ofte bestemødre kommentere at babyen må pakkes inn, da er det nettopp denne varme tryggheten de snakker om. Dette gjør at babyen ligger trygt og godt i et varmt og behagelig Babykoseteppe.

BabykoseteppeDet geniale med dette teppet er at det også kan brukes videre når barnet blir større – som ekstrateppe i sportsvognen, som koseteppe i bilsetet, som sitteunderlag på turer om sommeren eller til å varme en liten kropp i pulken på skitur. Man vil alltid ha behov for et slikt lunt og varmt teppe.

Vi designet Babykoseteppe med diagonalstrikk. Det vil si at en maske økes i begynnelsen og slutten av pinnen, noe som gjør teppet veldig elastisk og mer spennende å strikke. Dette er noe nybegynnere absolutt vil klare å få til! Og for viderekomne er det en ny måte å strikke tepper på.

Garnet vi valgte til Babykoseteppe er det myke og deilige Kos fra Sandnes Garn. Kos-garnet finnes i mange nydelige, duse og klarere farger, både lyse og mørke, slik at du kan strikke et Babykoseteppe både i sommer-, vinter-, høst- og vårfarger. Fargen vi har brukt er nr 9525 Støvet pistasj. Kos består av en nydelig blanding av alpakka, ull og nylon som passer perfekt til både baby og barn.

Ønsker du å se flere av våre babytepper, kan du sjekke ut God som gull-teppet i vår nye babystrikkebok «Drømmestrikk» eller Krabbeteppe i «En pust i bakken».