strikkeoppskrift

Goungen,- en god og anvendelig hettejakke i patentstrikk, en klassiker alle mødre vil elske. Vær nøye med plasseringen av maskemarkørene, så blir mønsterdetaljene i sidene enkle å få til. Strikk gjerne et par matchende lubber til.

GoungenGoungen hettejakke er strikket i Merinoull fra Sandnes Garn. Mønsterstrukturen i plagget  kommer ekstra godt frem i denne kvaliteten. Merinoull vil også ofte oppleves mykere, mer elastisk og kanskje mer komfortabel enn andre ullkvaliteter som for eksempel Smart og GoungenAlpakka. Jakken er strikket i halvpatenet, som gir en tykk og fyldig jakke som i sommerhalvåret også kan brukes som en ytterjakke. Jakken har detaljer med fellinger/økninger i sidene nede. Se bilde til høyre. Selv om det kan se litt innviklet ut, er det slettes ikke vanskelig! Fremgangsmåten er forklart grundig, men husk plasseringen av maskemarkørene! Noen steder skal de settes i masken. Setter man den før/etter m, vil alt bli feil, og mønsteret vil ikke stemme.

Oppskriften er hentet fra boka “Drømmestrikk” som er å få kjøpt i din bokhandler eller på nett. Her finner du en rekke oppskrifter på babystrikk som den lille kan trenge det første leveåret.

Over har vi strikket i Gråmelert nr 1042, og til venstre/høyre i Gulbrun nr 2544. Goungen går fra størrelse 3-18 måneder, og er minst like deilig til den nyfødte som til de som har begynt å stabbe rundt. Lubbene går i størrelse (3-6) 9-12 måneder. De sitter vedig godt på foten, og holder den lille varm og god. Knapper vi har brukt finner du i vår nettbutikk her.

Jakken lar seg lett kombinere med  annet strikk fra boka vår. Til venstre har vi kombinert Godoglun bukse og lue, med Goungen hettejakke. Tenk gjerne over, og planlegg hvilken fargepalett du vil strikke i. Det gjør det lettere å kombinere forskjellige plagg, selv om de ikke er sett. Strikker man i samme kvalitet, for eksempel Merinoull og Tynn Merinoull, vil fargene ofte gå ton i ton.Goungen