strikkeoppskrift

Perlemorsett, -et lekkert og yndig sett i tynneste baby-merinoull med mønster i perler. Å strikke med perler må bare prøves, det er enklere enn du kanskje tror!

PperlemorsettPerlemorsett er strikket i lekreste Lanett babyull fra Sandnes Garn. Her finnes over 40 forskjellige nydelige farger å velge mellom. Lanett består av 100 % merinoull, og råvaren til denne kvaliteten kommer Perlemorsettfra Australia. I oppskriften har vi oppgitt en strikkefasthet på 27 m = 10 cm. Vært litt oppmerksom på at når man skal strikke med perler, kan det være vanskelig å bruke andre garnalternativer, tross samme strikkefasthet. Grunnen er at perlene skal tres inn på garnet før man begynner å strikke, og det er viktig at tråden er tynn nok til hullene på perlene.

Oppskriften på perlemorsett går i størrelse 1-9 måneder, og du finner den (og mye annet babystrikk) i boka vår “Drømmestrikk”. Det nye med denne boka er at vi har laget Youtubelinker på teknikker som kan være vanskelige å forstå, tross detaljert forklaring i oppskriften. Da er terskelen for å tørre å prøve noe nytt, ikke så stor, og kanskje noen nybegynnere også kan ha glede av disse filmsnuttene. Ta gjerne en titt innom denne linken; “Strikke med perler” før du går i gang. Alt av tilbehør og riktige perler kan personalet i en hobbybutikk hjelpe deg med. Vi synes vi oppnådde best og finest resultat ved å bruke perler med litt kontrastfarge i forhold til garnfargen.

Settet består av 3 deler; Jakke, kyselue og lubber. Det er nydelig både som hentesett og som tilbehør til kjoler og bukser. Vi ønsket å lage et lekkert og yndig sett til de minste jentene, med både perler i mønster og som knapper. Vi har strikket i Beigemelert nr 2650, og med offwhite, blanke perler. Perler kan kjøpes på Panduro Hobby her.Perlemorsett