strikkeoppskrift

Knøttesett består av fire deler strikket i ull-bomulls-blend. Et koselig hentesett med enkelt hullemønster. Jakken er forholdsvis smal i modellen, og går helt opp til størrelse 5 år. Hva med å strikke lik til storebror eller storesøster?

KnøttesettKnøttesettKnøttesett er strikket i Duo fra Sandnes Garn. Duo inneholder 55 % merinoull og 45 % bomull. Mykt som bomull – varmt som ull! Garnet egner seg Knøttesettgodt til alle aldersgrupper og er et svært behagelighelårsgarn. I hvertfall på denne kanten av landet. Alternativ til dem som synes at ull klør. Med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er det ikke få garnalternativer! Vi kan nevne Alpakka, Mandarin Medi, Merinoull og Smart. Alle fra Sandnes Garn. Tenk over hva settet skal brukes til, og hvilken årstid barnet skal bruke det før du bestemmer hvilken kvalitet du strikker i. Kanskje er det hensiktsmessig å heller bruke ren ull eller bomull? Romperen er nydelig i ren bomull på varme dager til sommeren. Ren bomull tåler også dessuten høyere temperaturer ved vask.

Knøttesett består av; Jakke, Romper, lubber og lue. Vi ønsket å designe et babysett som var til gutter. I ettertid har det kommet oss for øret at mange mener hullemønster er jentete… Smaken er veldig forskjellig, og settet er jo minst like fint til jenter! Lua er med klaffer, og egner seg nok best til gutter.

Vi har strikket Knøttesett i Lys grå nr 6030, og jakker under til høyre i Skog grønn nr 8072 og Lys petrol nr 6553. Ta gjerne en titt på fargene i denne kvaliteten! Her er en helt spesiell palett, hvor nesten alle fargene passer sammen!

Oppskriften på knøttesett og mye, mye mer babystrikk finner du i boka “Drømmestrikk”. Settet går i størrelse 0-12 måneder, jakken opp til størrelse 5 år. Det er kjempekoselig å kunne strikke lik jakke til storebror/søster og til den lille nyfødte som kommer!Knøttesett