strikkeoppskrift

Lillegullkjole, er en langermet kjole i lett og ledig fasong. Rundbuet volang med kontrastfarge i vrangstrikk. LillegullkjoleLillegullkjoleLillegullkjole er strikket i nydelig Tynn Merinoull, med en liten kontrast i London metallgarn eller eventuelt kontrastfarge i samme garnkvalitet som resten av kjolen. Oppskriften finner du  boka vår “Drømmestrikk” som kan bestilles her.

Denne gangen har vi tenkt litt andereledes i forbindelse med utgivelse av boka. Prisene stiger generelt, og det gjelder også prisene på bøker. Vi ville heller lage en litt mindre bok, som kunne bli billigere for sluttkundene. Pitch, -forlaget vi jobber med, likte ideen, og vi er stolte av å kunne lansere boka “Drømmestrikk” til glede for alle strikkeglade.

Kjolen går i fra størrelse 6 måneder til 3 år, og kan strikkes både som en hverdagskjole, eller som en festkjole. Kjole med lang erm er absolutt en favoritt personlig, dels fordi det begrenser behov for styling og klær som skal passe til, og dels fordi den rett og slett sitter mye finere på små og livlige krabater. Ønsker du en kjole til vår/sommer halvåret som ikke er for varm, kan Mandarin Petit (100 % bomull) brukes til samme oppskrift. Andre garnalternativer kan være Sisu, Babyull Lanett eller Mini Alpakka,- alle fra Sandnes Garn. Lillegullkjole har vrangstrikkede mønsterdetaljer på bærestykket, som er omringet av en forholdsvis bred volang som er strikket i vrangstrikk med kontrastfarget avslutning. Fellingene nede på kjolen kommer rett over hverandre, og utgjør også til slutt en salgs mønster. På den hvite kjolen har vi brukt Lys Lyng nr 4622 Tynn Merinoull til kontrast. På bildet under til venstre har vi strikket i svart Tynn Merinoull med kontraster i en liten rest London Gull. Det blir to helt forskjellige kjoler, synes jeg! Husk at det trengs kun en liten rest til kontrast på volangen, så bruk gjerne noe restegarn som du har liggende. Lillegullkjole