strikkeoppskrift

Rilletrillesett i tynne striper og riller i nydelig fargekombinasjon. Retroinspirert rundfelling på jakkens bærestykke og på lua. Den tynne kvaliteten gir stripene en klassisk look. Velg gjerne farger ton-i-ton for å unngå de harde kontrastene.

RilletrillesettRilletrillesettRilletrillesett betår av 4 deler: Lue, jakke, bleiebukse og langbukse. Settet er stikket i Tynn Merinoull eller Mini Alpakka fra Sandnes Garn. Med en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Lanett, Sisu og Mandarin Petit fra samme leverandør.

Vi ønsket å designe et sett som kunne kombineres med det meste, og som kunne brukes til både jente og gutt. Settet ble litt retro inspirert på bærestykket, men klassisk nok til å kunne brukes til det meste av tilbehør. Titt gjerne innom Youtube linken vår for tips til hvordan man syr sammen rillestrikk pent fra rettsiden.

Vi har definert en emneknagg på hvert sett i boka, denne gangen. Så dersom du strikker, og vil vise oss på Instagram, bruk gjerne #rilletrillesett.

Jakken har detaljer i bærestykket, som matcher med lua. Her velger man selv hvor mange av delene som skal ha striper eller være ensfarget. Lua og jakken blir finest i to farger, da detaljene da vil komme best frem. Her er det bare å boltre seg i farger og kombinasjoner du velger selv og liker best!

Rilletrillesett går i størrelse 3-24 måneder, jakken går derimot opp til størrelse 3 år.

Vi har for det meste brukt farger ton-i-ton, men ønsker man en hardere variant, kan man bruke kontrastfarger. Over og til høyre har vi strikket i Tynn Merinoull Gul nr 2102 og Aksgul nr 2124. Under har vi strikket i Mini Alpakka i farge Rust nr 3355 og Pudder rosa nr 3511.

Settet passer like godt til jenter som til gutter, og jakken kan brukes til settet, eller alene til både bukser, kjoler og skjørt.