strikkeoppskrift

Skjørt med seler er en av våre klassikere! Skjørtet kan brukes lenge, og er like fint uten seler etterhvert som barnet vokser.

Skjørt med selerSkjørt med seler har et nydelig snitt, skrådd rett ut fra livet og ned. Det er fra vår andre bok fra mars 2014, men er like populært den dag i dag. Ikke minst i rødfarge som tilbehør til nisselua, er det kjempesøtt til små nissejenter! Mange har problemer med å finne dette i nettbutikken, så nå har vi både oppdatert bilder og garnkvalitet.

Størrelsen går i 1 (2) 3 (4) år, men skjørtet kan brukes lenge. Vingene på selene pynter opp et ellers ordinært og enkelt foldeskjørt. Det er en fordel om skjørtet strikkes fast, da blir foldene finest. Dersom du vet at du strikker løst, kan det derfor vøre lurt å gå et hlavt nr ned i pinnestørrelse. Et godt tips er å måle din strikkefasthet på en prøvelapp, dersom du er i tvil. Selene festes til skjørtet med knapper, og kan lett kneppes av og skjørtet kan brukes uten seler. Enkeltoppskrift finner du her.

Oppskriften er strikket i Tynn Alpakka Ull fra Sandnes Garn. Strikkefasthet 24 m = 10 cm på pinne nr 3. Vi har strikket i PT5 fra Rauma Garn. Pt5 er et nydelig alternativ, og har samme strikkefasthet. Det er et passelig tykt sportsgarn, mykt og supergodt å strikke med. Det består av 80% myk og god ull og 20% nylon. Garnet er spesielt motstandsdyktig på slitasjeutsatte områder eller til plagg for barn i høy aktivitet. Nylonforsterkningen merkes ikke utover dette, og reduserer ikke den gode ullkvaliteten. Garnet er superwashbehandlet og kan vaskes i vaskemaskin. Det finnes 55 forskjellige farger å velge mellom i denne kvaliteten! Vi har brukt rød nr 547, men når det er sagt, er farger (og spesielt rød) vanskelig å gjengi riktig på bilder.

Garnforbruk: 250 (250) 300 (300) gram. Nisseluen har vi strikket i samme garn som skjørtet, og oppskriften finnes her.

 

Skjørt med seler