strikkeoppskrift

Julestrikk til førjulstiden er viktig! Julen er en stor høytid for oss alle, men særlig for barna. Det knytter seg mange forventninger til julen, og tradisjonene tar vi godt vare på og viderefører så godt vi kan. Julestrikk i deilige kvaliteter og nye, spennende farger. Oppskriftene er hentet fra boka vår “En pust i bakken” som finnes i nettbutikken her.

Alle oppskriftene fra boka (og vår julestrikk) er strikket i de nydeligste og lekreste kvaliteter fra House of Yarn. I myke og komfortable kvaliteter som barna bare elsker! Dette er en viktig ting å ta hensyn til, om man ønsker at barna skal bruke strikkeplaggene hyppig og bli glad i dem.

JulestrikkSpretten,- stripet jakke strikket (til venstre) i Sterk fra Du Store Alpakka nr 819 Mørk rød og nr 828 Rød. Oppskriften går i størrelse 3-36 måneder. Garnalternativ kan være Lerke, Pure Eco Wool eller Classic Alpakka Tweed.Julestrikk

Han i Herlig-jakke strikket i dobbelt garn, Alpakka forte Nr 724 Kaminrød melert og Soul DL 215 Rød melert fra Du Store Alpakka. Jakken strikkes på pinnenr 6, så den er forholdsvis kjapp å strikke tross halvpatentmønster.

Hun (helt til høyre) har Slengover jakke strikket i dobbelt garn Alpakka Tweed Nr 116 Dyp rød og Faerytale Nr 711 Rød. Jakken har strikkefasthet på 12 m = 10 cm, og strikkes med pinnenr 7. Rask og forholdsvis enkel å strikke. Oppskriften går for øvrig helt opp til voksen størrelse, da kan mamma også får matchende!

Når nettene blir lange og kulda setter inn…

Oppdatert enkeltoppskrift på nisseluer finner du i nettbutikken her. Luene finnes i tre størrelser: Kort, mellomlang og lang. Alle i en og samme oppskrift.

Ha en fin førjulstid! Husk å gire ned og sett pris på de små tingene før jul. Det er ofte de små tingene og detaljene barna husker best!