strikkeoppskrift

Nisseluestrikk er meget aktuelt for tiden. Endelig har vi fått ut våre populære nisseluer somenkeltoppskrift i nettbutikken!

NisseluestrikkNisseluestrikk for barn er like populært i år som i fjor, og året før. Hva er vel koseligere enn å strikke eller gi bort en skikkelig nisselue?!  Vi har fått mange tilbakemeldinger på disse luene. Det er en gammel oppskrift fra en av de første bøkene våre, som dessverre ikke er så lette å få tak i lengre. Vi har børstet støv av oppskriften, og nå kan den kjøpes som enkeltoppskrift her.

Her kan man velge mellom kort, mellomlang og lang nisselue (se bilde under) og oppskriften går fra størrelse 1-12 år.  Vi vil allikevel minne om at hodene til barn er veldig vanskelig å plassere i en aldersgruppe, her må man velge størrelse med tanke på om barnet har stort eller lite hode. Den lengste nisselua måler 90 cm!!  Den er kjempetøff å bruke som lue kombinert med skjerf, for den kan svinges en runde rundt halsen. En strikket nisselue kan barnet vokse i, og bruke i flere år. Ikke minst kan den gå i arv. Det er også litt koseligere å ta frem en hjemmestrikket nisselue i god kvalitet år etter år, enn en billig, kjøpt som nupper…

På låven sitter nissen med sin julegrøt, så god og søt, så god og søt.

Vi har strikket i kløfritt Merinoull fra Sandnes Garn. Med en strikkefasthet på 22 m = 10 m, finnes mange garnalternativer. Vi kan nevne Smart, Duo eller Alpakka fra samme garnleverandør. Sistnevnte gir absolutt nydeligst resultat, men den kan klø litt for små barn. Garnvalg er også avhengig av om det finnes en fin julerød farge i det aktuelle garnet. Øverst på lua festes en nissedusk (som er forklart så godt som vi klarte i oppskriften). Jo større dusk, jo finere, synes vi. Lykke til!

Nisseluestrikk