strikkeoppskrift

Flettegenser,- en klassisk og lekker helårsgenser som aldri går av moten. Genseren kan strikkes med rund eller høy hals.

FlettegenserFlettegenserFlettegenser i myk og deilig, kløfri Lerke fra Dale Garn. Her finnes nesten 50 forskjellige nydelig farger å velge mellom! Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend,- bestående av 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Det gjør at kvaliteten ivaretar både ullens og bomullens egenskaper. Anbefalt pinnestørrelse på garnet er nr 4, men vi har altså kommet frem til at pinne nr 3,5 blir det fineste. Dette er meget individuelt, så dersom du ikke har erfaring med denne kvaliteten, anbefaler vi sterkt å strikke en prøvelapp først. Vi har oppgitt strikkefasthet på 22 m glattstrikk = 10 cm, så garnalternativene er MANGE.

Helt siden jeg startet min karriere (og det begynner å bli noen år siden nå!!!), har fletter stått på listen over hva som er favoritt strikketøy. Jeg har i tidenes løp, fått mange tilbakemeldinger på at fletter ser nydelig, men vanskelig ut. Da har jeg som regel kun en ting å si: Prøv! Det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut, og så kjekt å strikke!

Vi ønsket oss en god, strikk- og kløfri genser, med høy hals. Det ble en flettegenser som er veldig god og lun under jakken og dressen hele vinteren. Bonus er at man ikke trenger løs hals. Valgfritt i oppskriften er dog kort eller høy hals (vi er fullstendig klar over at noen personer for aldeles klaus i høyhalset genser). Fordelen med Lerke, er at kvaliteten holder seg like fin, selv om genseren blir godt brukt og hyppig vasket gjennom hele sesongen.

Flettegenser finner du i boka vår “En pust i bakken”, og oppskriften går i størrelse 1-8 år. Den er like fin til jenter som tilgutter, hverdag som fest.Flettegenser