strikkeoppskrift

Bestefarsgenser,- en klassiker for alle generasjoner som kan brukes året rundt. Den er varm, slitesterk og praktisk – og har fine detaljer med knapper og vrangbordstrikk i linning og livet.BestefarsgenserBestefarsgenser er strikket i den mykeste og mest komfortable kvaliteten du kan tenke deg,- Big Sterk fra Du Store Alpakka. Her får du et tykt garn, med samme fiberkomposisjon som i Sterk og Mini Sterk,- 40 % alpakka, 40 % merinoull og 20 % nylon. Sjekk ut fargeutvalget!! Alpakka er tre ganger varmere enn saueull, og nylonforsterkningen øker slitestyrken. Av den grunn er Sterk-familien særlig godt egnet til plagg som skal tåler mye bruk og slitasje.

Kanskje en gaveidé til alle mennene i familien til jul? Bestefarsgenser finner du i boka vår “En pust i bakken” som finnes i nettbutikken her.

Oppskriften går fra størrelse 2-14 år ( i barnestørrelser) og i størrelse S, M og L til voksne. Genseren har smal passform, med gode, lange og tettsittende vrangborder både i livet og på ermene. Genseren er myk og komfortabel, og kan veldig gjerne brukes under jakken og varmedressen hele vinteren. Den like fin til både små og store gutter, og sååå stas å ha like.

«Ein farfar i livet skull´ alle ha»

Med en strikkefasthet på 18 m = 10 cm, kan man bruke flere andre kvaliteter som erstatning. Vi kan nevne for eksempel Alpakka Tweed fra samme leverandør. Vi har brukt stor Klaus kanpp, som du finner i nettbutikken her.

Genseren er strikket på pinnenr 4,5, så det er et kjappstrikket prosjekt selv om man strikker til voksne. Vær obs på at når man strikker med tykt garn og tykke pinner, er det ekstra viktig å overholde strikkefastheten. Vi anbefaler å strikke en prøvelapp FØR man begynner på selve plagget. Da kan man raskt avgjøre om man skal gå opp eller ned i pinnestørrelse. Lykke til med nye strikkeprosjekter!Bestefarsgenser