strikkeoppskrift

Kompisbukse, -en tøff, men behagelig bukse med flott stripedetalj i siden, knapper og skinnsnor. Passer både til jenter og gutter.

KompisbukseKompisbukseKompisbukse strikket i den beste kvaliteten jeg vet om; Lerke fra Dale Garn. Ikke bare er den myk og komfortabel å ha på, men den holder seg veldig fint både ved bruk og vask. Den tåler faktisk (bedre enn mange andre garnkvaliteter) litt høyere temperatur ved vask, dersom du skulle være uheldig eller tankeløs å vaske ved feil program eller temperatur.
Jeg ønsket å designe en ullbukse som var fancy og komfortabel, ikke traust, stikkete og kløete. Komfortabel bukse har snor til knytting i livet, som også gir plass til strikk (om barnet er smal i livet). Rette, smale ben, som passer til både jenter og gutter. Fin og komfortabelt til både skole og barnehage, men også deilig, varm og myk under dressen hele vinteren.
Ull -og bomullsblandingen ivaretar både ullens og bomullens egenskaper. Fiberinnholdet er 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Dette er et godt alternativ til finere strikkeplagg og når du synes ren ull er for varmt.
Her på Vestlandet, er en slik kvalitet tilstrekkelig gjennom hele vinteren. Lerke har en strikkefasthet på 22 m = 10 m. Det gjør at garnalternativene er mange. Vi kan nevne Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool, Falk og Pure Lino, alle fra Dale Garn. Alpakka Tweed classic er et forholdsvis nytt garn fra Du Store Alpakka, Tweed har vært i handelen noen år, men denne nye kvaliteten på 22 m = 10 cm, gjør at det mulig å bruke til alle oppskrifter med samme strikkefasthet.
Vi har strikket kompisbukse i fargene Stålgrå nr 8108 og Smaragdgrønn nr 8112. Skinnsnor, knapper og immitert skinn finner du i nettbutikken her.

«Jeg går og rusler på stille stier»

Oppskriften finner du i boka vår “En pust i bakken”. Den kan kjøpes i de fleste bokhandlere over hele landet, eller i vår nettbutikk her.

Kompisbukse