strikkeoppskrift
Slengoverjakke, en fin og varm kosejakke strikket med dobbelt garn til både mor og datter. Bølgemønsteret på ermet
blir en fin detalj. Tweedgarnet gir jakken et rustikt preg, mens Faerytale gjør den myk og luftig.

SlengoverjakkeVi ønsket oss en slengoverjakke som kunne brukes hele året. Til mørke kvelder inne foran peisen, eller ute etter en lang,Slengoverjakke varm dag på standen. Jakken er like fin over kjoler og skjørt, som til bukse og tights. Den er lang, og rekker godt over rumpa og nedover lårene. Ermet har mønster, og det er langt og posete, og til å krype inni med hendene. Oppskriften finner du i boka vår “En pust i bakken”.

Jakken er strikket i dobbelt garn, Alpakka Tweed og Faerytale. Begge fra Du Store Alpakka. Alpakka Tweed består av 50 % alpakka, 30 % merinoull og 20 % Donegal. Kvaliteten er helt enestående, fargene nydelige og meleringen har jeg ikke sett maken til (i hvertfall fra norske leverandører). Tenker du at det ser hardt og stikkete ut? Da bil du bli overrasket. Det er kjempemykt og komfortabelt.
Gladnyheten er at Du store alpakka har lansert samme kvalitet, men med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm!! Garnet kommer i mange flotte farger, inspirert av naturens fargespill. Det er en standard strikkefasthet som derfor kan brukes til maaaange andre oppskrifter!
Faerytale er 100 % alpakka.
Oppskriften på slengoverjakke går fra strørrelse 4 – 12 år til barn, størrelse S-L til dame.
Farge oversikt:
Over damejakke: Alpakka Tweed Oker nr 115 og Faerytale Lys mosegrønn nr 717
Over barnejakke: Alpakka Tweed Dyp rød nr 116 og Faerytale Rød nr 777
Til venstre: Alpakka Tweed Blå nr 104 og Faerytale Denim nr 704
Til høyre damejakke: Alpakka Tweed Teracotta nr 109 og Faerytale Rust melert nr 743
Til høyre barnejakke: Oliven nr 110 og Faerytale Grønn nr 744Slengoverjakke