strikkeoppskrift
Bamsejakke, -en retrojakke med krage og fletter som kan brukes både til hverdags og ved finere
anledninger. Med tykt garn og tykke pinner er dette et kjapt, men koselig prosjekt.

BamsejakkeBamsejakke er strikket i Big Sterk fra Du store alpakka. Denne nydelige kvaliteten består av 40 % fineste alpakka, 40 % merinoull, 20 % nylon. Garnet er forholdsvis tykt, men det er en overraskende myk, behagelig og god kvalitet. Oppskriften har en strikkefasthet på 17-18 m = 10 cm, så da er Alpakka Tweed et nydelig garnalternativ for deg som ønsker en mer rustikk og røffere look.
Et godt tips for å oppnå et bra resultat er å måle sin egen strikkefasthet ved bruk av nytt garn eller en kvalitet man ikke har erfaring med. Strikker man fast, kan man gå opp 1/2 nr i pinner, strikker man løst, kan man gå ned 1/2 nr i pinner.
Oppskriften går i størrelse 3-36 måneder, og passer like godt til både jenter og gutter.
En forholdsvis kjappstrikka jakke, som kan brukes som ytterjakke høst og vår, og under dressen hele vinteren.
«Roser på kinn og solskinn i blikk»
Vi har strikket (over) i Big Sterk Gullgul nr 835, (til høyre øverst) Alpakka Tweed nr 113 Natur og (nederst til høyre) Brent kobber nr 862. Knapper finner du i vår nettbutikk her.
Oppskrift på Bamsejakke, og mange andre koselige oppskrifter for barn og baby,- finner du i boka vår “En pust i bakken” som finnes i nettbutikken her.
bamsejakke
Jakken er strikket med rundfelling og knapphullene strikkes underveis. Det betyr at det er lite monteringsarbeid i etterkant, og til og med et prosjekt for deg som ikke har strikket så lenge.
Lykke til med nye strikkeprosjekter!! Del gjerne bilder av strikkeprosjekter og ferdige plagg med oss på Instagram #gustavogberta. Det er alltid kjekt å se hva dere lager!!