strikkeoppskrift

Bamsekanin kan kanskje bli prosjektet for deg, dersom du ønsker å lage en annerledes gave.

Her har vi også noen ekle klær som er raske å strikke og enkelt for de små å ta av og på en bamsekanin. Genseren er stikket i Pus fra Du store BamsekaninAlpakka på pinne nr 6. Det sier seg selv at dette går fort. Buksen er strikket i Hexa fra Du store Alpakka, men det er ingenting i veien for å bruke samme garn på både buksen og genseren, eller rester av tykt garn med samme strikkefasthet.

Et tips er å bruke en sko- eller en annen passende eske. Mal gjerne esken i en søt farge. Strikk et lite teppe av restegarn. Så har du en fin seng til en bamsekanin. Ingenting er vel kjekkere å leke med.

I boka “En pust i bakken” finner du oppskrift på både Bamsekanin og enkle klær, bukse og genser.

Finn fram pinner og garn og gjør dette til kos og avslapping. Bamsekaninen er ganske enkel og strikke. Kroppen og hodet er strikket som to «egg». Ermer og ben er strikket i tubestrikk.

Tubestrikk strikkes slik: legg opp, en pinne rett. Etter pinnens slutt snus ikke arbeidet. Det skyves til andre siden av pinnen, og tråden dras tilbake til arbeidets høyre side igjen. Strikk rett. (se link her).

Garnet vi har brukt til Bamsekanin er Pure Eco Fur, som er en økologisk ullmix.Bamsekanin

Pure Eco Fur er et lett og luftig «pelsgarn» som gir en flossete overflate. Garnet brukes ofte som effektgarn, og på grunn av sine egenskaper anbefales garnet spesielt til ban og baby.

Pure Eco Wool er et økologisk og etisk garn for deg som er opptatt av helse og dyrevelferd. Pure Eco Wool er rundspunnet, lett og mykt garn som har beholdt ullas opprinnelige egenskaper.Bamsekanin