strikkeoppskrift

Lerkelue til store og små gutter og jenter.

LerkelueLerkelue med perlestrikk og fletter i nydelig ull- og bomullskvalitet. Luen har god passform. Passer ekstra godt til Flettegenser. Er du lei store strikkeprosjekter som tar lang tid, er dette et perfekt prosjekt innimellom. Lerkelue tar forholdsvis kort tid å strikke, og man trenger kun et par nøster.

Oppskriften er fra boka vår “En pust i bakken”, og kommer i størrelse 4 – 12 år. Enten vi vil eller ei, nærmer vi oss høst og vinter. Det begynner så smått å nærme seg luetid, og det kan være lurt å starte med en som ikke er for tykk og varm. Lerkelue er strikket i Lerke fra Dale Garn, og fargeutvalget kan du se her. Her kan du velge mellom nesten 50 forskjellige nydelige farger! Kvaliteten er en ull- og bommulsblend bestående av 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Lerke er er et mykt og slitesterkt helårsgarn, og et godt alternativ til finere strikkeplagg og når du synes ren ull er for varmt.

Etter sterkt ønske fra jentene her i huset, kom ideen om å lage en hestehale lue, eller et bredt pannebånd. Tanken var at man kunne varme store deler av hodet, samtidig som toppen eller halen holder seg fin. Vi har også valgt å strikke gutteluen uten popcorn, da det kan bli litt mye pynt for en gutt. Dette velger man selvsagt selv. Personlig synes jeg luer kan være vanskelig å sette riktig størrelse på. Barn vokser ulikt, og har veldig forskjellig hodemål. Et godt tips er å måle barnets hode, og velge størrelse ut i fra det. Da har man større sjans for å strikke en lue som passer.

Vi har strikket i (fra venstre) Jeansblå nr 8138, Dus gammelrosa nr 8104, Maisgul nr 8111, Dus rosa nr 8121 og Mørk sjøgrønn nr 8115.

Lerkelue