strikkeoppskrift

Et krabbeteppe er både smart og lunt når høsten nærmer seg med stormskritt. Været er ustabilt, vind og regn blir det mer av og høstsstormene setter inn. Gradestokken kryper nedover og det er til tider litt gulvkaldt inne.

Krabbeteppe er kanskje det perfekte prosjekt for deg, dersom du lurer på å lage en litt annerledes barselgave.

Vi har brukt tykke pinner, faktisk pinner nr 30 og garnet er Chunky Wool fra Knit at Home. Chunky Wool er et megatykt 1 – tråds garn i ren ny ull. Chuny Wool er lett å strikke med, og med så tykke pinner går det lekende fort. Dette må bare prøves.

Flotte fargekombinasjoner synes jeg også at vi fikk til.

Fargekombinasjonene vi har brukt:

KrabbeteppeKrabbeteppe i lyngfarger:

Farge 1: 940 Dus grågrønn

Farge 2: 937 Varmgul

Farge 3: 939 Mørklyng

Farge 4: 938 Lyng

 

 

Krabbeteppe i grønnfarger:

Farge 1: 940 Dus grågrønn

Farge 2: 947 Mørk oliven

Farge 3: 941 Lindegrønn

Farge 4: 946 Petrol

 

Når vi kombinerte dette krabbeteppe var vi opptatt av å bruke alt garnet. Vær derfor ekstra nøye med strikkefastheten da vil du kun bruke 400g garn i hver farge. Liker du ikke striper og mye farger er det jo ingenting i veien for å bare strikke krabbeteppe i ensfarget. Da kan du tenke på interiøret i stuen og tilpasse fargen til den fargen eller fargene som står best til stuen.

Å feste trådene, skapte litt av et hodebry en stund. Hvordan skulle vi finne en nål til denne tykkelsen på garnet.  Men så oppdaget vi at det var enklest å feste trådene for hånd. Det vil si at du fester tråden slik en gjør når en fester tråd med nål – uten å bruke nål.

Oppskrift finner du i boka vår, “En pust i bakken” som kan kjøpes i nettbutikken. Lykke til!