strikkeoppskrift
September er den internasjonale barnekreftmåneden, og denne måneden har også vi et særskilt fokus på kreftrammede barn og ungdom.

GullungenKonseptet er at Barnekreftforeningen og House of Yarn har inngått et samarbeid. Gullungen garnet er resultatet, og for hvert solgte nøste, går 5 KRONER til Barnekreftforeningens arbeid. Vi har vært så heldige å donere to oppskrifter til dette formålet.

Design og strikkeoppskrifter i en skjønn miks & match mini-kolleksjon til små­gutter og småjenter fra 0–6 år. I tillegg finnes oppskrift på jakke og genser til alle Mammahjerter.

Nå håper vi at alle mammastrikkere, tanter, onkler, besteforeldre og hele strikkefolket vil bruke september til å strikke med Gullungen Garn til alle gullungene. Vi håper at du blir inspirert til å ta pinnene fatt og strikke årets nydeligste strikkeplagg til de fineste ungene.I Gullungen-kolleksjonen finner du hele 11 nye oppskrifter. Alle oppskriftene kan du laste ned gratis på Gullungen-garn.no.

GullungenMålet med aksjonen er å vise solidaritet med de som er rammet av barnekreft, samt øke kunnskapen og støtte forskningen på barnekreft. I dag er det mulig å kurere de fleste typer barnekreft. Tidlig diagnose og økt tilgang til omsorg redder liv. 185 norske barn og unge under 18 år får kreft hvert år. Hele 4 av 5 overlever, og det er gode muligheter for at barna får et produktivt og meningsfullt liv. Riktig informasjon og støtte er derfor en viktig nøkkel for å bedre resultatene.

Gullungen garn er et deilig, mykt og lunt rundspunnet garn i rene naturfiber. Mykheten gjør at garnet er perfekt til baby- og småbarnsplagg, men er selvsagt like godt egnet til større barn og voksen.

Gullungen Garn er godt å strikke med og fungerer like fint til hekling. Garnet kommer i 8 avstemte farger som er lett å kombinere i flerfarget mønster, men også til ensfarget strikk.

 

Foto kred:  Wenche Hoel-Knai, Stylist: Jan Gunnar Svenson