strikkeoppskrift

Herligjakke, – en klassisk og flott patentjakke til alle anledninger. Soul kvaliteten gir en spennende struktur, og strikket med store pinner blir jakken lett og luftig.

Herligjakke er strikket i dobbelt garn,- Alpakka forte og Soul, begge fra du store Alpakka. Desverre har førstnevnte kvalitet blitt tatt bort av sortimentet. Som et alternativ kan Alpakka Wool Herligjakkebrukes, eller en annen garnkvalitet med 27 i strikkefasthet benyttes. Soul er et kabelspunnet garn. Tråden minner litt om fingerstrikking og gir spennende struktur i strikk og et unikt fargespill. Meleringen i dette garnet har jeg faktisk ikke sett maken til noe sted, den er nydelig!! Det er den aller mykeste pelsen på de voksne dyrene som sorteres til kvaliteten baby alpakka. Dremline-serien ble i utgangspunktet produsert og designet for å kunne strikkes sammen med andre kvaliteter, og dermed kan man som forbruker på en måte få en mer “skreddersydd” kvalitet og farge, og et personlig preg på det man strikker. Her er kombinasjonsmulighetene mange!! Det kan være lurt å strikke en prøvelapp før man går i gang med de utvalgte kvalitetene og fargene. Ofte har jeg erfart at fargene jeg har plukket ut, ikke blir det resultatet jeg har sett for meg. Da kan man i samme slengen få målt strikkefastheten, som er viktig for å få et bra resultat.

Oppskriften finner du i boka “En pust i bakken”, og jakken går i størrelse 4 (6) 8 år. Med forholdsvis tykt garn og pinnener 6, er det et prosjekt som går ganske raskt, på tross av at mønsteret er halvpatent (Strikkefasthet: 16 m = 10 cm). Herligjakke er anvendelig til det meste, og kan brukes både til hverdag og til fest. Den er også varm og god under vinterjakken.

«Hysj, kan du høre gresset gro?»

Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.Herligjakke