strikkeoppskrift

Vårlek babysett,- et herlig vårsett til minsten. Genseren er en lek med mønster og farger i mange mulige kombinasjoner, mens luen og buksen er klassisk og ensfarget. Buksen passer for øvrig godt til flere av genserne i denne boken.

Vårlek babysettVårlek babysett er fra boka vår “En pust i bakken”, og oppskriften er i størrelse 3-24 måneder. Settet består av 3 deler; Genser, seleshorts og lue. Vi har strikket i Tynn Alpakka fra Du Store Vårlek babysettAlpakka. Her finnes 50 forskjellige, nydelige farger å velge mellom. Tynn Alpakka finnes i mange flotte farger, fra lyse pasteller til dype, mettede farger. På genseren bruker vi som regel 3 farger som går ton-i-ton, og en farge som er kontrast. Kontrasten kan være fin å bruke på lua og buksen.

Settet har en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, som gjør at garnalternativene er mange. Under til venstre, har vi strikket buksa i Lille Lerke. Vi har brukt Vårlek babysett Dus Gammelrosan nr 8104. Denne buksa egner seg meget godt til helårsbruk, -under dressen om vinteren, og med bare ben om sommeren.

Våre fargevalg:

Til venstre: Bunnfarge i Lys beige melert nr 161, mønsterfarger: Natur nr 101, Grønn nr 198 og Dus blå nr 125.

Over: Bunnfarge i Kamel nr 184, mønsterfarger: Gråbrun melert nr 107, Natur nr 101 og Lys blå nr 177.

Under: Bunnfarge i Natur nr 101/Bringebær nr 130, mønsterfarge: Natur nr 101/Bringebær nr 130, Dus gammelrosa nr 124 og Mørk brun nr 108.

 

Husk! Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.

Tips! Dersom du damper plagget med en fuktig klut mellom plagg og strykejern, blir arbeidet slett og glatt. Genseren har falsk knappestolpe langs raglan, og bukseselene kan reguleres med knapper, slik at den kan brukes lenge. Knapper finnes i vår nettbutikk her.

Vårlek babysett