strikkeoppskrift

Horisontgenser,- her brukes fargekontraster i samspill med strukturstrikk for å skape et kult look. Strikk den i barnas favorittfarger, og den blir garantert en hit.

HorisontgenserHorisontgenser er fra boka vår “En pust i bakken” som kan kjøpes i nettbutikken her. Genseren er strikket i Big Sterk fra Du Store AlpakkaBig Sterk erHorisontgenser i familie med storfavoritten Sterk og Mini Sterk. Her får du et tykkere garn, men med nøyaktig samme fiberkomposisjon i 40 % alpakka, 40 % merinoull og 20 % nylon. En utrolig myk og behagelig garnkvalitet, som ungene vil elske!! Alpakka er tre ganger varmere enn saueull, og nylonforsterkningen øker slitestyrken. Av den grunn er Sterk-familien særlig godt egnet til plagg som skal tåler mye bruk og slitasje.

Forhåpentligvis har vi sommer en stund til, men det kan være smart å starte på høststrikk allerede nå. Vær nøye på å måle din egen strikkefasthet før du går i gang. Ofte strikker man litt løsere/strammere med tykt garn og tykke pinner. Strikker man for stramt, utgjør det mye med tanke på overvidde på en genser som i utgangspunktet er litt tettsittende.

HorisontgenserMed en strikkefasthet på 18 m = 10 cm, er det et prosjekt som går forholdsvis raskt, tross mye mønster. Horisontgenser har noe smal passform, men flettemønsteret gjør den meget elastisk. Oppskriften går i størrelse 4 – 8 år.

Våre fargevalg:

Over:   Til jente: Mørk syrin nr 864, Blekrosa nr 853, Blekrosa nr 863 og Hvit nr 851.

Til gutt: Sjøgrønn melert nr 875, Lys denim nr 870, Mørk gråblå nr 861 og Gråmelert nr 822

Til høyre: Brent kobber nr 862, Brent oransje nr 842, Dus Aprikos nr 869 og Gråmelert nr 822.

«Be prestekragen om råd. Kanskje ja, kanskje nei.»

Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.Horisontgenser