strikkeoppskrift

Blomsterbody med krage,- en praktisk body med lange ermer og doble rysjer i halsen. Den kan pyntes med søte blomster som sys på i etterkant.

Blomsterbody med krageBlomsterbody med krage fra boka vår “En pust i bakken” som kan kjøpes i nettbutikken her. 

Blomsterbody med krageOppskriften går i størrelse 0-12 måneder, og kan brukes hele året,- sommer og vinter (da med strømpebukse under eller bukse over). Vi har strikket i Lerke,  som er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend, og består av 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Dette er et godt alternativ til finere strikkeplagg og når du synes ren ull er for varmt. Husk at bommull/ull blandinger skal vaskes med ullvugge og på lave temperaturer. Har man vært uheldig å fått en vanskelig flekk på plagget, er det viktig å ta Zalo på flekken, og vaske umiddelbart. Ligger plagget lenge med flekker, kan det være vanskelig (for ikke å snakke om umulig) å få bort.

Med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne for eksempel Merinoull, Alpakka, Mandarin Medi og Duo,- alle fra Sandnes Garn.

Blomsterbody med krage

Blomsterbody med krage har knepping i skrittet og bak i nakken. Det gjør at man enklere kan stelle babyen uten å ta av hele bodyen, og at plaggetsitter tettere i halsen. Knapper finnes i nettbutikken her. Ermene har en litt posete fasong nede, men den stramme kanten gjør at det allikevel blir komfortabelt å ha på og å bevege seg i. Vi har pyntet bodyen med blomster som vi  har sydd på for hånd (veldig på frihånd…). Vi brukte restegarn i farger som kunne friske opp, og stilker i grønn. Alternativt kan man også sy på små blomster i form av strykemerker, for å piffe opp litt kjedelige plagg.

«Blomster små, gule, blå»

Våre fargevalg:

Over: Mørk gammelrosa nr 8113

Under og til venstre: Dus Pistasje nr 8126

Til høyre: Dus lyng nr 8124

Blomsterbody med krage