strikkeoppskrift

Bølgeskjørt,- luftig og vid modell med bølgemønster – alle småjenters drøm! Skjørtet er strikket i mykt, men slitesterkt Alpakka Forte og passer det fint til både hverdag og fest.

BølgeskjørtBølgeskjørt kommer i størrelse 2-8 år, og oppskriften på skjørtet (og masse mer) finnes i boka “En pust i bakken”.

Selv om sommeren på langt nær er over, begynner nok de fleste strikkere (og meg selv inkludert) å tenke på høststrikk allerede. Som regel har både voksne og ungene allerede funnet sitt favorittplagg, og det fine med strikk er at det som regel kan brukes videre, – tross annen årstid og kaldere vær.

Skjørtet er strikket i Alpakka Forte fra Du Store Alpakka. Garnet har dessverre utgått fra sortimentet, som er beklagelig. Jeg føler meg like snytt hver gang jeg har rukket å bli glad i en garnkvalitet,- og vipps så er den trukket ut.  Et godt garnalternativ kan være Dale Alpakka eller Lille Lerke. Velg gjerne garn etter hvilken årstid du tenker å bruke plagget. Skjørtet er nydelig i alpakka kvalitet, men det er nok en tanke for varmt til sommerbruk. Tynn AlpakkaUll fra Sandnes Garn er også et godt garn alternativ som passer til denne oppskriften.

Vi har stylet våre jenter med strømpebukse i samme farge som skjørtet. Da blir det en rolig look, selv om man velger spreke farger på skjørtet. Vårt bølgeskjørt er like fint sommer som vinter, hverdag som fest. Det passer til de fleste anledinger.

Mønsteret er gjennomgående i hele skjørtet. Er du en av dem som synes det ser vanskelig ut, og kanskje ikke tør å gå i gang? Mønsteret er lettere å få til enn du kanskje tror. De første omgangene krever nok full konsentrasjon og da er det best å sitte alene, men når man har kommet inn i det, sier det seg ofte selv.

«Plukke blomster så til mor»

Bølgeskjørt