strikkeoppskrift

Rysjetopp, -en enkel, men søt topp med rysjer som får jentene til å føle seg ekstra fine. Toppen er strikket i deilig kvalitetsgarn – som gjør den lett og luftig. Velger du Erle garn til rysjene får den i tillegg et eksklusivt preg.

RysjetoppRysjetopp er fra boka vår “En pust i bakken”, og oppskriften går fra størrelse 5-12 år. Boka kan du kjøpe her.

RysjetoppToppen er strikket i to forskjellige kvaliteter. (Lerke på selve toppen). Det kan være lurt å tenke ekstra nøye på om de to forskjellige garnkvalitetene harmonerer, før man låser seg til fargevalg. Ofte går fargene i samme toner på tvers av kvaliteter hos House of Yarn. Det gjør det lettere å kombinere forskjellige kvaliteter. Rysjene kan både strikkes i Lille Lerke, eller i Erle,– om man ønsker lettere og mer eksklusivt preg på toppen. Vær oppmerksom på at toppen tåler mindre,- ved bruk av Erle. Det er lett å henge seg opp, og rive hull på rysjene. Har du ei jente som ar aktiv, som liker å klatre i trær osv., kan det være lurt å velge Lille Lerke til rysjene. Rysjetopp er fin både til bukse og hverdags som til skjørt og pent/fest

Våre fargevalg:

Over og til høyre har vi strikket i Lerke Karamell nr 8125. Volanger i Erle Aprikos nr 9036 og Lerke Dus fersken nr 8122 med volanger i Lille Lerke Dus fersken nr 8122. Til venstre har vi strikket i Lys gul nr 8120 med rysjer i  Erle Blek gul nr 9024. Lerke Dus rosa nr 8121 og rysjer i Erle nr 4203 Støvrosa.

RysjetoppVår rysjetopp har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, så her er garnalternativene mange. Vi kan nevne Duo, Alpakka, Merinoull og Mandarin Medi (-dersom man ønsker en ren bomullskvalitet. Rysjene kan da strikkes i Mandarin Petit).