strikkeoppskrift

Strandrose strikkekjole med stropper, -til de varmeste dagene i nydelig og sval linkvalitet. Den matchende solhatten gjør antrekket ekstra sjarmerende.

Strandrose strikkekjoleStrandrose strikkekjoleStrandrose strikkekjole, – en oppskrift som du finner i boka vår “En pust i bakken”. Kjolen er strikket i Pure Lino,- en kvalitet fra Dale Garn som er helt fantastisk! For å få strikkeplagg i ull jevne og glatte, kam man dampe med en fuktig klut. For å få plagg i denne linkvaliteten glatt, kan van skylle plagget lett opp og setrifugere. Tørkes flatt,- for å beholde fasongen bedre. Pure LINO er et unikt, mykt garn i 100 % lin med flott fall og svært gode bruksegenskaper. Fallet i garnet er helt nydelig, og kvaliteten vel verdt å prøve ut. Plagg i Pure LINO er behagelig mot huden, puster, er svært fuktabsorberende og ideelt til all sommerstrikk.

Våre fargevalg:

Over har vi strikket i Dus rosa nr 810, Dus korall nr 811 og Dus pistasj nr 808. Til venstre har vi strikket i Hvit nr 801. Vær oppmerksom på at denne kvaliteten skal vaskes skånsomt og max 30 grader. På de større barna, -som spiser både frukt, bær og skjokolade, kan det derfor være hensiktsmessig å velge litt mørkere farger. Frukt, bær og skjokolade er flekker som er vanskelige å få bort ved lave temperaturer.

«Søt og vimsete og sommerkledd»

Lue eller solhatt til strandrose strikkekjole,- i samme mønster, er ment for å beskytte hodet til de aller minste. Dette var noe jeg selv brukte mye da barna var små. Store solhatter og capser var ofte hemmende ved lek og bevegelse, og lett å rive av.

Oppskriften går i størrelse 0-36 måneder, og kan brukes til alle anledninger,- både til fint og på stranda.

Strandrose strikkekjole har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm. Husk å måle din egen strikkefasthet før du begynner på et nytt prosjekt. Dette er spesielt viktig dersom du strikker av en kvalitet du ikke har erfaring med fra før.
Strandrose strikkekjole