strikkeoppskrift

Sommersol strikkerumper,- er en enkel og søt rumper med rysjer, inspirert av babyplagg på gamle fotografier. Denne passer for de aller varmeste dagene. Rumperen har god passform, er høy i livet og og selene holder smekken på plass.

Sommersol strikkerumperOppskrift på sommersol strikkerumper, og masse annen strikk til sommeren, finner du i boka vår “En pust i bakken”.

Selve rumperen er strikket i Lerke, men rysjene er strikket i Lille Lerke. Det Sommersol strikkerumperkan være smart å velge de samme fargene på begge garntyper, eller velge Lille Lerke først. Det er ikke alle fargene i disse kvalitetene som passer like godt sammen. Lerke er et mykt og slitesterkt helårsgarn i fin merino-bomulls-blend. Dette er et godt alternativ når du synes ren ull er for varmt. Sjekk ut alle de fine fargene! Garnet inneholder 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Denne blandingen gjør at kvaliteten har både ullens og bommullens engenskaper.

«Alle skal få sommersol på kroppen sin»

Sommersol strikkerumper kan like gjerne brukes både til høst og vinter med strømpebukse og genser under. Ønsker man ren bomullskvalitet, kan Mandarin Medi brukes, og Mandarin petit til rysjene. Med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Husk bare å bruke tynnere garn på rysjene, – 27 m = 10 cm.  Alapakka og Mini alpakka kan også brukes. Begge alternativene er fra Sandnes Garn.

Oppskriften går i størrelse 1-12 måneder, men dersom man strikker to knapphull på selene, kan rumperen brukes lenge. Vi har brukt gråe knapper og immitert grå skinnsnor i livet. Alt finner du i nettbutikken her.

Våre fargevalg (på bildet over):

Leke  Lys gul nr 8120, rysjer i Lille Lerke med samme farge og nr

Lerke Stålgrå nr 8108, rysjer i Lille Lerke med samme farge og nr

Lerke Grå lavendel nr 8102, rysjer i Lille Lerke i samme farge og nrSommersol strikkerumper