strikkeoppskrift
SELMA bølgesett, endelig i nettbutikken som enkeltoppskrift!

selma babysett
Selma babysettEtter stor etterspørsel etter Selma bølgesett som enkeltoppskrift, manglende lue, større størrelse på bleiebuksen osv., har vi utvidet settet, og det er nå tilgjengelig som enkeltoppskrift. Settet er opprinnelig fra vårt Babyhefte 2016, men etter mye frem og tilbake er det altså utvidet og tilgjengelig i nettbutikken som enkeltoppskrift her.
Settet består av jakke, bleiebukse, kyselue og lubber, og er vårt desidert mest populære hentesett til småjenter noensinne.
SELMA bølgesett er strikket i superwash-behandlet Tynn merinoull fra Sandnes Garn.
Vi har strikket i fargene Lys lyng nr 4622 og (under) Mørk murstein nr 4254. Sistnevnte topper snart listen over mest brukte fargen her i huset denne vinteren og våren! Aldeles nydelig farge!! Med en strikkefasthet på 27 m = 10 cm, er garnalternativene mange. Personlig holder jeg en knapp på ull når babyene er små.
Tynn Merinoull er en nydelig og myk kvalitet som passer perfekt til de aller minste. Merinoullen i dette garnet er fra Sør-Amerika hvor mulesing ikke forekommer. Vår leverandør har garantert at ullen vi kjøper ikke kommer fra sauer som har blitt utsatt for mulesing.
På kundesamlingen hos Sandnes Garn tidligere i vår, kunne de røpe at de er i idefasen av et nytt garn,- Tynn Merinoull som ikke er superwasbehandlet!! Dette blir spennende, og vi gleder oss!
Superwashbehandlet garn går gjennom omfattende kjemiske prosesser, og fibrene i garnet brytes ned og får en tynn plastaktig overflate. Hercosett 125 heter den på kjemispråket og kan minne om microfleece. Det er så lite av den at produsentene fortsatt får lov til å kalle garnet 100 prosent ull. Superwash behandling glatter ut skjellstrukturen, slik at fiberen ikke filter. Dette høres tilforlatelig positivt ut, men medaljen har dessverre en bakside. Kort sagt er ulempen at flere av ullens gode og unike egenskaper uteblir.
Selma bølgesett