strikkeoppskrift

Maitopp, en enkel og stilren topp med hullebord og brettekant. Søt til både tights, bukser og skjørt. Strikket i behagelig og pustende lingarn som passer perfekt til sommerplagg.

Mai er snart forbi, sommeren nærmer seg med stormskritt. I år er tightsene, buksene og skjørtene til småjenter mer blomstrete og fargerike enn noen gang. Da passer det å roe ned antrekket med en enkel og stilren maitopp med en hullrad og brettekant somMaitoppgjør toppen femenin.

Oppskriten på Maitopp, og mye annet vår- og sommerstrikk finner du i den nye boka vår «En pust i bakken», som kan kjøpes i de fleste bokhandlere over hele landet, eller på nett her.

Maitopp er strikket i det behagelige og pustende lingarnet Pure Lino. Garnet egner seg godt til enkle glattstrikkede topper. Pure lino passer perfekt til sommerplagg, det er behagelig mot huden, har god pusteevne og er svært fuktabsorbernde. Dessuten kan maitoppen  vaskes på finvask i maskinen på 30 grader. Bruk vaskemiddel for finvask og ikke bruk skyllemiddel. Best resultat får du hvis plagget tørkes flatt.

«Kom, mai, du skjønne, milde, gjør skogen atter grønn»

Noen tips før du setter i gang med Maitoppen er at du må være nøye med strikkefastheten. Synes du maitoppen blir litt ujevn mens du strikker, kan du bare slappe av. Vask Maitoppen forsiktig før bruk, tørk flatt, så skal du se at maitoppen blir jevn, slett og fin. Ønsker du et annet garn, kan blant annet Lerke, som har samme strikkefasthet også brukes.

Pure Lino inneholder 85% økologisk resirkulert lin-rayon. Dette er lin-avfall fra tekstilindustrien som omdannes til ny lin-rayon fiber. Dette blandes med 15% naturlig lin. Prosessen er sertifisert økologisk, miljøvennlig og bærekraftig. Pure Lino er et perfekt garnvalg for vegetarianerer og veganere siden lin er 100 % rent plantefiber. Pure Lino farges og spinnes i Italia.

Maitopp