strikkeoppskrift

Sommerfuglbukse er en stram og tettsittende modell med fint hullmønster som går til knærne. Denne er superfin å kombinere med tunika eller en bluse.

sommerfuglbukseSommerfuglbukse går i størrelse 2-7 år og oppskriften finnes i boka vår “En pust i bakken”. Boka er å finne i de fleste bokhandlere, men det er kanskje like greit å få den med fri frakt pluss rabatt rett hjem i postkassen? Boka kan kjøpes på nett her.

Vi ønsket oss en praktisk, tettsittende tights, til allsidig bruk gjennom hele året, og spesielt til sommerbruk. På kalde dager er buksa god og lun under kjoler og skjørt, også utover høsten og hele vinteren. Og ikke minst veldig praktisk under kjolen når de små skal både klatre, stå på hodet, hoppe på trampoline og slå hjul… Strikker man i ullkvalitet, kan den veldig gjerne brukes over strømpebuksen og under dressen om vinteren, og vil holde barnet ditt varm på stumpen.

Vi har strikket sommerfuglbukse i Lerke fra Dale Garn. Her finnes nesten 50 forskjellige nydelige farger  å velge mellom, og kvaliteten er helt surveren! Vi kar strikket i SommerfuglbukseTeracotta nr 8116, og Mørk Denimblå nr 8105. Med en strikkefasthet på 22 masker = 10 cm, er garnalternativene mange. Vi kan nevne Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool, Falk og Pure Lino, -alle fra Dale Garn. Ønsker man ren bommulls kvalitet, kan Mandarin Medi fra Sandes Garn være et godt alternativ. Denne kvaliteten tåler vask ved høye temperaturer, som kan være en fordel ved valg av lyse farger.

Lerke er et blandingsgarn, og inneholder 53 % merinoull 47 % egyptisk bomull. Det gir en nydelig og myk kombinasjon, som ivaretar egenskapene til både bommull og ull . Rent bommulsgarn har en tendens til å bli hardt og deformert etter bruk og vask, og ren ull kan bli litt for varmt om sommeren.

Skal til bekken å fiske lite grann

Sommerfuglbukse