strikkeoppskrift

Sommerkjole i myk og deilig kvalitet som små jenter kan boltre seg i på varme sommerdager. 

SommerkjoleSommerkjoleSommerkjole i lett og ledig fasong, som er strikket i Pima Baby, et allergivennlig garn fra Du Store Alpakka. Pima Baby inneholder 85 % peruansk Pima bomull og 15 % baby alpakka og produseres i Peru. Garnet er et sommer- og helårsgarn med et alpakkamykt grep selv med så høy andel bomull. Ferdig plagg vil derfor holde fasongen bedre, enn et 100 % rent bommullsgarn. Pima Baby inneholder ikke lanolin, er hypoallergent – det vil si at det ikke er allergifremkallende – og er et naturlig garnvalg for allergikere, de med sensibel hud og til baby og småbarn.

Kjolen har en vrangstrikket overdel, hullebord til snor i livet, og en stripemønstret struktur på selve skjørtet. Skuldrene er skråfellet, slik at kjolen sitter bedre på. Løs og ledig i halsen, med rillekant som ruller seg. Vi har brukt immitert skinnsnor i livet, som kan kjøpes i vår nettbutikk her.

Med en strikkefasthet på 22 masker = 10 cm, er garnalternativene mange. Ønsker man en ren bomullskvalitet, er Mandarin Medi fra Sandnes Garn en god erstatning. Blandingsgarn som Duo og Lerke er også gode alternativer. Husk at når garnkvaliteten du velger inneholder ull, må plagget vaskes skånsomt og på ullprogram. Det kan være lurt å velge bort de lyseste fargene, da slike kvaliteter ikke tåler høye temperaturer ved vask. Kjolen er også genial til høst og vinter over ullundertøy i barnehagen og på skolen. Garnalternativ i ull er for eksempel Alpakka, Merinoull eller Smart,- alle fra Sandnes Garn.

Sommerkjole går i størrelse 2-8 år, og oppskriften finnes i boka vår “En pust i bakken”. Boka kan kjøpes i de fleste bokhandlere over hele landet, eller på nett (gratis frakt) her. 

Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru.

 

Sommerkjole