strikkeoppskrift

Strandgenser,- en lek med forskjellige garnkvaliteter og farger. Her er det bare å kombinere etter farger du selv liker.

 

En pust i bakkenStrandgenserStrandgenser er strikket i to forskjellige kvaliteter som også har litt ulik strikkefasthet. Big Sterk,- 18 masker = 10 cm og Fat Faerytale 16 masker = 10 cm. Vær nøye med å måle strikkefastheten, da det avhenger av å få et godt resultat. Både Fat Faerytale og Big Sterk er kvalitetsgarn fra Du Store Alpakka. Fargene er speilet mot
hverandre slik at du kan leke deg med flere garn og strukturer i samme plagg, eller strikke flere plagg ton-i-ton. Dette gjør at det er enkelt å kombinere, tross forskjellige kvaliteter. Begge kvalitetene er ovverraskende myke, og vi har god erfaring med å bruke disse til barn. Begge kvalitetene klør og strikker lite.

Oppskrift på Strandgenser og mye annen strikk til både baby, barn og litt til voksne, finnes i boka vår “En pust i bakken”. Strandgenser går i størrelse 6-12 år. Med tykt garn og tykke pinner, er dette et prosjekt som går forholdsvis raskt, selv til de største barna. Får barna en finger med i spillet med tanke på fargevalg, vil genseren garantert bli hyppig brukt. Tegn gjerne genseren opp med farger på forhånd, for best mulig resultat. Boka kan kjøpes i de fleste bokhandlere, eller på nett her.

Over og til høyre er genseren strikket i samme farge,- Blek rosa. Under har vi brukt farger som går ton-i-ton,- Mørk syrin, Grå lavendel og Blekrosa. Til høyre kontrast farger,- Mørk gråblå, Denimblå, Hvit, Rose og Brent kobber.

Tips: Dersom genseren strikkes i forskjellige farger, trenger man ca 100 g av hver farge i Big Sterk og 50 g i hver farge av Fat Faerytale.

Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.

Strandgenser