strikkeoppskrift

Tulleteppe er strikket i Lerke pluss fra Dale Garn. Oppskriften til Tulleteppe og mange andre oppskrifter til baby og barn, finnes i boka vår «Strikk til baby og barn».

Lerke Pluss er valgt fordi det er et slitesterkt og mykt garn i en fin blanding av bomull og ull. Lerke Plus har over 30 forskjellige farger – en kan velge mellom duse, pastell og retrofarger så her er nok noe for enhver smak. Lerke Pluss egner seg godt til tepper og babyklær. Viktig å huske på er at garnet må vaskes på ullprogram i vaskemaskinen.

Ferdig måler tulleteppe 80 x 80 cm.Tulleteppe

Vi har valgt garn fra den duse fargeskalaen, og gulfargen som er brukt heter Syrlig gul med fargekode 8100. Blåfargen som er brukt på tulletepper er Mørk denimblå med fargekode 8105.

Lerke Pluss har en strikkefasthet på 18 m = 10 cm. Vær alltid nøye med å følge strikkefasten som er oppgitt i mønstret. Vår erfaring er at din egen strikkefasthet endrer seg fra tynne til tykke pinner. Tulleteppe er et lettstrikket teppe, med store pinner og tykt garn går dette som en lek. Mønsteret (hullene) gjør at tulleteppe blir mykt og luftig og gir en følelse av helseteppe.

Et lite tips når en skal begynne på nytt nøste er at du ikke gjør dette i sidene, men etter de 10 første maskene. Da blir kantene rundt teppe penest – en slipper å feste Tulleteppetråder langs kanten.

Et Tulleteppe til baby vil en alltid få mye glede av, og de kan brukes til så mangt. De første ukene er det lunt og godt og tulle babyen inn i. Ofte trenger babyen noe over seg i bilsete, eller når en ligger på gulvet. Etterhvert som barnet vokser er tepper ofte med i leken både som kappe, seil, telt …. et hav av muligheter.